Däckbyte

Är det dags för däckbyte? När sommaren eller vintern kommer är tiden inne för att byta till sommardäck alternativt byta till vinterdäck. Vi på Ringreparationer säljer däck och fälgar från Hankook och Maloya som är två av marknadens mest kända varumärken. Hos oss får du personlig service av erfarna mekaniker som gärna hjälper dig att byta däck.

I Sverige är det lag på att alla bilar måste vara utrustade med vinterdäck under perioden 1 december till 31 mars om det råder vinterväglag. Vinterväglag betyder att att vägarna har frost, is, snö eller snömodd på någon del av sig och det är polisen som avgör om det är så eller inte där du befinner dig.

Kontakt


Kontrabasgatan 9
421 50 Västra Frölunda

Tel: 031-709 40 52
Mob: 0702-85 94 05

E-post: info@ringreparationer.se

Hur vet man när däcken ska bytas?

Slitage och skador uppstår alltid på däck och därför måste de bytas ut förr eller senare. Tidpunkten för däckbyte kan variera och beror till exempel på vad du har för körvanor, var i landet du är bosatt och hur mån du är om att underhålla dina bildäck.

Vi på Ringreparationer rekommenderar att du undersöker däcken kontinuerligt, gärna en gång i månaden. Några faktorer som avgör om du måste byta däck eller inte:

  • Indikatorer för slitage på däck – nästan alla däck har band av hårdnat gummi som endast syns när mönsterdjupet har blivit mindre än vad som är godkänt för säker körning.
  • Däcken och/eller slitbanorna är ojämnt slitna.
  • Något av däcken är platta eller punkterade.
  • Det finns skärskador på däcken.

Vi har lång erfarenhet av däckbyte

Låt någon av våra duktiga bilmekaniker byta dina däck och slipp både smuts samt tunga lyft. Vi har en modern och välutrustad bilverkstad där vi har alla resurser som krävs för att kunna utföra däckbyte smidigt och säkert. Hos oss finns enbart däck av högsta kvalitet och vi är noga med att ditt däckskifte ska bli väl utfört.

Hör av dig till oss

Ringreparationer har sin bilverkstad på Kontrabasgatan 9 i Västra Frölunda, Göteborg. Tveka inte att höra av dig via telefon eller e-post om du har frågor eller funderingar. Om du redan vet att din bil behöver byta däck så behöver du inte boka tid – vi erbjuder drop in.

Däckbyte Ringreparationer Västra Frölunda